Aktywne filtry

Tabletki Solne

Produkt znajduje zastosowanie w domowych stacjach uzdatniania i zmiękczania wody, stosowany jest także w przemyśle (np. energetyka) oraz w dużej gastronomii do zmywarek naczyń (szpitale, hotele, restauracje). Tabletki solne zapobiegają osadzaniu się kamienia. Inne miejsca zastosowania :  baseny, pralnie, farbiarnie chemiczne, elektrociepłownie, myjnie samochodowe.

Sól Peklująca

Azotynowa sól peklująca (peklosól) jest niezastąpionym środkiem pomocniczym w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli.

Sól Spożywcza

Sól spożywcza produkowana jest z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej i znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Uznawana jest za najstarszy na świecie środek konserwujący. Produkt przeznaczony jest dla klientów wykorzystujących sól niejodowaną w procesie produkcyjnym.

Saletra potasowa do peklowania mięs 410011

Saletra potasowa - azotan potasu (KNO3) to bezbarwna krystaliczna sól (E 252) stosowna do peklownia mięsa metodami tradycyjnymi. Saletra potasowa jest obok soli kuchennej najważniejszym dodatkiem stosowanym przy peklowaniu mięsa (szczególnie wieprzowiny, wołowiny oraz cielęciny), gwarantującym nie tylko przedłużenie jego trwałości ale i zachowanie różowej barwy mięsa.

Saletra potasowa do peklowania mięsa, 20 g 410010

Przydatna podczas produkcji domowych wędlin - saletra to obok soli kuchennej podstawowy dodatek przy peklowaniu mięsa1 opakowanie = ponad 6 kg mięsa - na każdy 1 kg mięsa stosuj 3 g saletry! Kształtuje smak i aromat mięsa -peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadaje specyficzny smak.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.