Piła nablatowa CAS SR 155 jest przeznaczona dla małych i średnich sklepów oraz gastronomii i cateringu.
Piła nablatowa CAS SR 155 z taśmą 1550 mm jest profesjonalnym urządzeniem do cięcia mięsa z kością, ryb oraz produktów mrożonych. Części robocze są proste w demontażu, co usprawnia czyszczenie. Gumowane nóżki zapobiegają przesuwaniui się urządzenia podczas pracy. Piła CAS SR 155 wykonana została z anodowanego aluminium (korpus) oraz stali nierdzewnej, co chroni urządzenie przed wnikaniem soków oraz kwasów z mięsa i innych krojonych produktów. Specjalna powłoka wewnątrz niweluje przywieranie zanieczyszczeń. Wysoki poziom zabezpieczeń zapewniają: ochrona przed uruchomieniem piły przy zdjętej osłonie noża oraz zabezpiczenie części elektrycznych przed kontaktem z wodą.
• Spełnia restrykcyjne wymagania dotyczące bezpieczeństwa pracy. • Stabilny i solidny stół roboczy. • Łatwo dostępny przycisk awaryjny wyłączający urządzenie. • Gładka obudowa pozwala na łatwe czyszczenie urządzenia jak i brzeszczotu
Miłośnicy domowych wyrobów nie wyobrażają sobie pracy bez użycia kaszy manny, jest ona przecież podstawowym składnikiem pasztetowej!
Znajduje ona również zastosowanie w codziennym użytkowaniu, często jest używana do produkcji, na przykład, deserów. Jest również podstawowym składnikiem diety maluchów! Kasza manna otrzymywana jest w procesie przemiału pszenicy.
Polkars nóż rzeźniczy nr. 24 czarny (20 cm) Nóż rzeźniczy z plastikową rączką Długość ostrza 200 mm
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z tworzywa sztucznego.
Ergonomiczna rękojeść noża wykonana jest z antypoślizgowego tworzywa polipropylenowego. Rękojeść z polipropylenu gwarantuje wygodę użytkowania i spełnia wszystkie normy higieniczne
Noże mają szerokie zastosowanie w całym przemyśle mięsnym. Noże Polkars są wykorzystywane w branży gastronomicznej jak i przez użytkowników domowych.