Wędzarnia drewniana 60 cm, z paleniskiem 330337

Wędzarnia ogrodowa - drewniana, na metalowej podstawie, z podłączanym paleniskiem z blachy piecowej oraz z dodatkowym wyposażeniem, to zestaw uniwersalny i pod wieloma względami wyjątkowy. Doskonale wpisuje się w potrzeby każdego, kto szuka wysokiej jakości wędzarni z naturalnego drewna, która elegancko i niejako w naturalny sposób wpisze się w przestrzeń przydomowego ogrodu czy działki.

Uniwersalna wędzarnia ogrodowa, idealna do wędzenia mięs, ryb i serów - pojemna 115 L, przystosowana do wędzenia różnymi metodami, z wykorzystaniem drewna i zrębków. Może także służyć do opiekania wyrobów po wędzeniu. 

Wysokiej jakości materiały - komora wędzarnicza, wykonana z wyselekcjonowanego, szlifowanego drewna świerkowego, z wygodnym dostępem przez drzwiczki i otwierany daszek, ustawiana jest na stabilnej metalowej podstawie, umożliwiającej łatwe podłączenie paleniska z grubej blachy piecowej.

Każda wędzarnia jest ręcznie robiona - dzięki temu każdy egzemplarz jest na swój sposób wyjątkowy. Wykorzystanie starannie dobranych, naturalnych materiałów, dbałość o szczegóły i dopasowanie elementów doceni każdy zwolennik solidnej, rzemieślniczej roboty.

Łatwy i szybki montaż - kierując się instrukcją, wędzarnię można w prosty sposób złożyć i przygotować do pracy. Montaż elementów drewnianych ułatwia zastosowanie wkrętów. 

Przydatne elementy w zestawie - w zestawie znajduje się termometr wędzarniczy, 3 belki do zawieszania produktów, a także 5 haków wędzarniczych.

Pojemność wędzarni: 115 L

Wysokość komory wędzarniczej: 60 cm

Szacunkowy wsad do wędzarni: 10-15 kg

Do atutów tej wędzarni należy zaliczyć możliwość jej wykorzystania przy wędzeniu różnymi metodami oraz solidną konstrukcję, w której zastosowano naturalne wyselekcjonowane, szlifowane drewno. Komora wędzarnicza zrobiona jest z deseczek świerkowych. Otwierany daszek mocowany jest na zawiasach, co bardzo ułatwia umieszczenie wsadu we wnętrzu wędzarni. Dostęp do wędzarni zarówno poprzez drzwiczki, jak i daszek, to rozwiązanie bardzo praktyczne i wygodne. Do komory dopasowana została metalowa podstawa z nóżkami, a źródłem dymu wędzarniczego jest podłączane od dołu komory duże palenisko boczne z dwustopniowym systemem cyrkulacji powietrza, wykonane z grubej blachy piecowej. Konstrukcja komory wzmocniona jest grubymi poprzeczkami. Drzwiczki wędzarni mocowane są na solidnych zawiasach malowanych proszkowo. Zdejmowany deflektor umożliwia równomierne rozproszenie ciepła i dymu podczas procesu wędzenia.

Elementy zestawu:

Komora wędzarnicza

wymiar zewnętrzny drewnianej komory wędzarniczej: 50 x 50 x 60 cm - bez daszku

wymiar daszku z kominkiem: 53 x 58 x 28,5 cm

deski: świerkowe, o grubości około 2 cm

elementy wyposażenia: termometr wędzarniczy, 3 belki do zawieszania produktów, 5 haków wędzarniczych 

Podstawa pod komorę wędzarniczą: stalowa, 50 x 50 x 40 cm

Palenisko i elementy połączeniowe 

wymiar zewnętrzny: 30 x 30 x 35 cm

średnica króćca na rurę: fi 10 cm

2 szt. stalowych rur po: 0,5 m i fi 10 cm

kolanko: 90 stopni, fi 10 cm

elementy zestawu malowane są farbą odporną na wysokie temperatury

palenisko wykonane jest z grubej blachy piecowej - ok. 1,5 mm

drzwiczki paleniska wyposażone są w dwustopniowy system cyrkulacji powietrza

Wymiary mogą wahać się +/- 0,5 cm

Sposób montażu wędzarni, zalecenia dotyczące bezpieczeństwa użytkowania oraz przydatne wskazówki zostały zawarte w Instrukcji dołączonej do zestawu.

330337

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nóż do jarzyn Giesser dł. 10 cm 8315

Nóż do jarzyn Giesser dł. 10 cm  8315 

Uniwersalny nóż do obierania warzyw i owoców.

Idealnie sprawdzi się w każdej kuchni.

Długość ostrza 10 cm

Ostrze średnio twarde

Kolory rękojeści: niebieski, żółty, czerwony fioletowy, limonkowy, pomarańczowy i zielony. 

 

Firma Giesser jest czołowym niemieckim producentem noży.

Noże Giesser wyróżnia:

- najwyższa trwałość ostrza poprzez wybór najlepszej stali chromo-molibdenowej

- wysoka trwałość i ograniczone zużywanie się klingi uzyskane w nowoczesnym procesie hartowania w próżni: twardość 56 HRC w skali Rockwella

- polerowanie zapewnia konsekwentnie wysoką wydajność i łatwe ponowne ostrzenie

- ergonomiczna i antypoślizgowa rękojeść poprzez zastosowanie różnorodnych kształtów i materiałów

Witryna chłodnicza nastawna 233634

Witryna chłodnicza nastawna, 68 l, Arktic, biały, 230V/170W, 452x406x(H)891mm

  • Zakres temperatur: 2/6 ̊C
  • Dostępne w kolorze czarnym i białym
  • 3 regulowane półki
  • Kanał powietrzny na zewnątrz szkła, aby usunąć kondensację i zapobiec jej skraplaniu
  • Oświetlenie LED

Polkars nóż masarski nr. 24 (20cm)

Polkars nóż rzeźniczy nr. 24 czarny (20 cm)
Nóż rzeźniczy z plastikową rączką
Długość ostrza 200 mm

Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z tworzywa sztucznego.

Ergonomiczna rękojeść noża wykonana jest z antypoślizgowego tworzywa polipropylenowego.
Rękojeść z polipropylenu gwarantuje wygodę użytkowania i spełnia wszystkie normy higieniczne

Noże mają szerokie zastosowanie w całym przemyśle mięsnym.
Noże Polkars są wykorzystywane w branży gastronomicznej jak i przez użytkowników domowych.

Noże posiadają atest PZH.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.