Papier do pieczenia w kolorze białym, pokryty obustronnie silikonem. Papier przeznaczony do pieczenia potraw suchych, wilgotnych i tłustych oraz do rozdzielania produktów zamrożonych. Papier można stosować do pieczenia w temperaturze do 220°C przed dwie godziny, a także to chłodzenia lub mrożenia w temparaturze do -18°C
Idealny, uzupełniający się zestaw urządzeń do wędzenia na ciepło, gorąco oraz dzięki dodanemu generatorowi dymu również na zimno. To najlepszy sposób na przygotowanie aromatycznych potraw, pysznych i bez konserwantów.
Kasza łamanka -PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI
Kasza jęczmienna jest pełnoziarnistym i bardzo wartościowym produktem odżywczym. Cechuje się dużą zawartością błonnika pokarmowego. Zawierają go dwie frakcje: rozpuszczalna i nierozpuszczalna w wodzie. Dlatego polecana jest osobom cierpiącym na zaparcia oraz inne dolegliwości układu pokarmowego. Duża zawartość błonnika i skrobi sprawia, że posiłki składające się z kaszy jęczmiennej są wysoce energetyczne. Jest doskonałym źródłem witaminy A, E oraz K. Zawiera niacynę, kwas foliowy oraz inne witaminy z grupy B.
Polkars nóż rzeźniczy nr. 44 czarny (25cm) Nóż rzeźniczy z plastikową rączką Długość ostrza 250 mm
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z tworzywa sztucznego.
Ergonomiczna rękojeść noża wykonana jest z antypoślizgowego tworzywa polipropylenowego. Rękojeść z polipropylenu gwarantuje wygodę użytkowania i spełnia wszystkie normy higieniczne
Noże mają szerokie zastosowanie w całym przemyśle mięsnym. Noże Polkars są wykorzystywane w branży gastronomicznej jak i przez użytkowników domowych.
Polkars nóż do ryb nr. 52 czarny (16cm) Nóż do ryb z plastikową rączką Długość ostrza 160 mm
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z tworzywa sztucznego.
Ergonomiczna rękojeść noża wykonana jest z antypoślizgowego tworzywa polipropylenowego. Rękojeść z polipropylenu gwarantuje wygodę użytkowania i spełnia wszystkie normy higieniczne
Noże mają szerokie zastosowanie w całym przemyśle spożywczym. Noże Polkars są wykorzystywane w branży gastronomicznej jak i przez użytkowników domowych.
Skrobia ziemniaczana uzyskiwana jest z bulw ziemniaków. W procesie powstawania mąki następuje oddzielenie skrobi od pozostałych części ziemniaka, potem zostaje poddana procesom: płukania, oczyszczania, suszenia i odsiania. Połączona w wodą tworzy przeźroczystą, kleistą zawiesinę.
Mąka ma kolor śnieżnobiały łatwo jest ją zidentyfikować, po ściśnięciu w dłoni charakterystycznie „chrzęści”.