Aktywne filtry

Jelita wołowe wiankowe 43/46 30m

Naturalne jelita wołowe wiankowe 43/46 idealnie nadają się do domowych wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz podsuszanych.
Jelita wołowe wiankowe najczęściej stosowane są do kiełbasy lisieckiej, kiszki ziemniaczanej, kaszanki i pasztetowej.

Kątnica wołowa

Kątnice wołowe to inna nazwa jelita ślepego. Jest to jedna z popularniejszych osłonek naturalnych przeznaczonych do wyrobu różnego rodzaju podrobów: parzonych, dojrzewających i suszonych.

Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju kaszanki, kiszki ziemniaczanej, salcesonu lub pasztetowej itp.

Pojemność kątnicy to ok 6-8kg farszu. Przed przystąpieniem do nadziewania należy kątnice wypełnić wodą aby ją przepłukać z soli, najlepiej powtórzyć tą czynność kilkakrotnie. Produkty te posiadają swój specyficzny naturalny zapach i nieregularny kształt.

Idealnie nadają się do wyrobu w warunkach domowych. Bardzo dobra jakość surowca gwarantuje wysoką wytrzymałość przy nadziewaniu i obróbce.

Długość kątnicy może być zróżnicowana od 50cm do nawet ponad 1m

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.