Aktywne filtry

Kasza jęczmienna

Kasza jęczmienna-PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI

Kasza jęczmienna jest pełnoziarnistym i bardzo wartościowym produktem odżywczym. Cechuje się dużą zawartością błonnika pokarmowego. Zawierają go dwie frakcje: rozpuszczalna i nierozpuszczalna w wodzie. Dlatego polecana jest osobom cierpiącym na zaparcia oraz inne dolegliwości układu pokarmowego. Duża zawartość błonnika i skrobi sprawia, że posiłki składające się z kaszy jęczmiennej są wysoce energetyczne. Jest doskonałym źródłem witaminy A, E oraz K. Zawiera niacynę, kwas foliowy oraz inne witaminy z grupy B.

Kasza pęczak

Kasza pęczak-PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI

kasza pęczak, tak samo jak i inne kasze, zawiera wiele składników prozdrowotnych i wartości odżywczych. Przez wiele osób kasza pęczak jest niedoceniana i rzadko gości na naszych stołach. Szkoda, bo równie łatwo ją ugotować jak ryż, a podana z sosem czy warzywami smakuje wyśmienicie.

Pęczak jest bogatym źródłem węglowodanów i rozpuszczalnego błonnika, a także stanowi skarbnicę witamin z grupy B, E, K oraz folianów, a także minerałów: magnezu, fosforu, cynku, selenu, manganu i miedzi. Dzięki dużej zawartości błonnika spożywanie kaszy pęczak wpływa na wspomaganie odchudzania, a także obniża poziom cholesterolu we krwi, zwiększa perystaltykę jelit, zapobiega zaparciom, wzdęciom i bólom brzucha. Witamina K odpowiada za pracę układu krwionośnego oraz wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Ma również wpływ na zmniejszenie ryzyka powstawania żylaków, krwiaków i zakrzepów. Spożywanie kaszy pęczak wzmacnia także śledzionę, trzustkę, jelita i żołądek. Ponadto kasza jest moczopędna oraz sprawdza się przy biegunkach czy zaparciach. Dzięki obecności witaminy PP poprawia też wygląd skóry, pomaga w walce z kłopotami z cerą.

Kasza manna

Kasza manna

Miłośnicy domowych wyrobów nie wyobrażają sobie pracy bez użycia kaszy manny, jest ona przecież podstawowym składnikiem pasztetowej!

Znajduje ona również zastosowanie w codziennym użytkowaniu, często jest używana do produkcji, na przykład, deserów. Jest również podstawowym składnikiem diety maluchów! Kasza manna otrzymywana jest w procesie przemiału pszenicy.

Kasza łamanka

Kasza łamanka -PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI

Kasza jęczmienna jest pełnoziarnistym i bardzo wartościowym produktem odżywczym. Cechuje się dużą zawartością błonnika pokarmowego. Zawierają go dwie frakcje: rozpuszczalna i nierozpuszczalna w wodzie. Dlatego polecana jest osobom cierpiącym na zaparcia oraz inne dolegliwości układu pokarmowego. Duża zawartość błonnika i skrobi sprawia, że posiłki składające się z kaszy jęczmiennej są wysoce energetyczne. Jest doskonałym źródłem witaminy A, E oraz K. Zawiera niacynę, kwas foliowy oraz inne witaminy z grupy B.

Skrobia ziemniaczana

Skrobia ziemniaczana uzyskiwana jest z bulw ziemniaków. W procesie powstawania mąki następuje oddzielenie skrobi od pozostałych części ziemniaka, potem zostaje poddana procesom: płukania, oczyszczania, suszenia i odsiania. Połączona w wodą tworzy przeźroczystą, kleistą zawiesinę.

Mąka ma kolor śnieżnobiały łatwo jest ją zidentyfikować, po ściśnięciu w dłoni charakterystycznie „chrzęści”.

SKROBIA PSZENNA

SKROBIA PSZENNA NATYWNA 25 KG

Skrobia pszenna natywna otrzymywana jest z pszenicy, produkowana w procesie wielostopniowego mielenia, separowania i wymywania, a następnie odwodnienia, suszenia i mielenia. Jest znakomitym dodatkiem do żywności, mającym wpływ na teksturę, a także znacznie polepszającym wiązanie wody. Może być stosowana jako środek wypełniający. 

Wpływa pozytywnie na stabilność gotowego produktu w czasie przechowywania i podczas obróbki termicznej. Skrobia pszenna ma wszechstronne zastosowanie jako składnik i dodatek do żywności.

Stosowana jest w przetworach mięsnych i garmażeryjnych, w konserwach warzywno-mięsnych i rybnych, pieczywie i wyrobach mącznych, koncentratach potraw, jako zagęstnik do deserów, zup i sosów.

Wykorzystywana jest do wyrobu produktów bezglutenowych. Występuje pod postacią sypkiego proszku barwy białej.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.